aktualizováno | 04.10.2017 17:55:01 | edda | přečteno: 12307x
Edda Cup 2018- schůzka jezdců
Výsledky setkání jezdců k ročníku 2018

SCHŮZKA JEZDCŮ 30.9.2017 HOTEL ATLANTIDA, STARÁ ŽIVOHOŠŤ

 

Za velkého zájmu ze strany jezdců proběhla tradiční schůzka k novému ročníku. Atmosféra byla snad nejklidnější z historie setkávání... :-)

Níže jsou uvedené závěry jednání -

 

  1. Změna řádů třídy N+2000 již byla známá předem, jen je potřeba technickým komisařem doladit naše řády do souladu s FIA předpisy.

  2. Saxo Cup - technický komisař zpracuje seznam možných použitelných převodovek, s ohledem na obtížně sehnatelnou originální. Jedná se o různé typy Citroenů Saxo, ZX, Xsara, Berlingo apod. Podmínkou pro povolení je zhruba stejné odstupňování / seznam typů převodovek bude zveřejněn/. Nelze tedy např. použít převodovku ze staré AX obsahu 900ccm! Saxa, která startovala v tomto roce musí mít po prvním závodě v Mostě předepsané pneu Hankook bez výjimky. Po Mostě proto, že tam se enormně pneu opotřebovávají, tedy ideální pro dojetí starých.

  3. Byla představena nová skupina H2 a systém hodnocení.

  4. V rámci bezpečnosti bylo potvrzeno, po letošní zkušební sezóně, využívání balíků slámy v nebezpečných místech. Velmi se nám použití osvědčilo. V sezóně 2018 bude zejména z tohoto důvodu zvýšeno startovné o 200,-. A to po deseti ročnících. Dále bude z tohoto příjmu hrazeno zvýšení příspěvku pro pořadatele na jednotlivých tratích, a také zlepšení informací o dosažených časech v jízdách / on-line na sociálních sítích/.

  5. Pořadatelé si nezávazně ověřili případný zájem o SUPERVÍKEND, kdy během čtyř dnů volna bychom jeli dva závody / dvoudenní a jednodenní/ na různých tratích se stejným depem. 37 hlasujících bylo pro uvedenou variantu, 13 pro rozdělení na dva víkendy.

  6. Pořadatelé se pokusí  v ročníku 2018 představit až tři nové tratě. Ovšem 10 podniků je považováno jako ideální, tzn. nějaký kopec budeme muset vyškrtnout. Začínáme 31.3.2018 v Mostě. Opět nezávazně se hlasovalo, které kopce vyškrtnout, pro zajímavost výsledky níže. I když Kdyně asi doplatila, že byla první, i když bylo řečeno, že každý může hlasovat třikrát / tři kopce bychom museli vyřadit/. Psát o nových je předčasné, dokud nebude za námi to první, základní kolečko souhlasů. Předběžný kalendář by měl být představen na ceremoniálu. 

  7. Kdyně   - 18 hlasů, pro mne velké překvapení???

  8. Starý Ještěd - 14 hlasů, to pro případ, kdyby se nemohl uskutečnit od města.

  9. Stará Živohošť - 11 hlasů 

  10. Telnice - 9 hlasů  

  11. Vrchlabí - 8 hlasů 

  12.  Liberec - 5 hlasů  

  13. Bečov - 2 hlasy, vzhledem k tomu, že tam je skoro neslabší účast, také překvapení, asi ho zachránil nový asfalt...                                                                                                                                                            Ostatní kopce se pojedou určitě, pokud dostaneme povolení. Na Prachatice se zvýšila kvóta na Edda Cup minimálně na 80 jezdců.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007