aktualizováno | 04.09.2017 09:25:56 | edda | přečteno: 11848x
ZAV Bečov n.T.- Krásno, pozvánka

ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 9. – 10. září 2017, pozvánka

 

O nadcházejícím víkendu se na trati z Bečova nad Teplou do Krásna uskuteční letošní předposlední závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

V EDDA Cupu tak tradiční trať, kterou objevil Martin Čábela, přivítá závodníky, kteří mohou využít jednu z posledních možností k zisku bodů do konečného hodnocení jednotlivých tříd i celkové klasifikace, kde ty nejlepší na konci sezóny čekají zajímavé finanční odměny. Startovní listina nyní několik dní před uzávěrkou čítá přes osmdesát závodníků, mezi přihlášenými nechybí jezdci z čela absolutní klasifikace Miroslav Černý, Josef Srnský jr., Lukáš Krotil, napínavé závody se očekávají v pěkně obsazených třídách, o titulech není zdaleka rozhodnuto např. v Saxo cupu, ve třídě nejsilnějších produkčních vozů, v závodních speciálech do 1400 ccm a 1600 ccm, v historických vozech v třináctistovkách a ve třídě přes dva litry, ale i v ostatních třídách a na dalších příčkách se bude bojovat o každý zlomek sekundy.

Závody se budou konat na známé 4200 metrů dlouhé trati s převýšením 160 metrů. Parkoviště závodních strojů bude opět za cílem na letišti v Krásně, kde bude i stánek s občerstvením. Program závodu po oba dny začne ve tři čtvrtě na devět první ze dvou tréninkových jízd. Po trénincích a přestávce na oběd je v půl jedné naplánován start závodu, který se sestává ze dvou závodních jízd, které na sebe plynule navazují na půl jedné. Po skončení závodů do jedné hodiny dojde v prostoru depa k slavnostnímu vyhlášení a předání poháru nejlepším třem jezdcům ve vypsaných třídách a pohárech.

Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Bečově nad Teplou!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007