aktualizováno | 31.07.2017 15:45:50 | edda | přečteno: 11793x
Pozvánka do Prachatic

ZAV EDDA Cup, Prachatice – Libínské sedlo, 5.-6.8. 2017, pozvánka


O prvním srpnovém víkendu se v jihočeských Prachaticích uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Příznivce automobilových závodů čeká v Prachaticích opravdová lahůdka. Po loňské podařené premiéře se opět na závodě pořádaném Pošumavským automotoklubem Klatovy se totiž představí závodníci hned tří vrchařských seriálů. Závodníci EDDA Cupu se tak na start postaví vedle účastníků Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu a závodníků seriálu Maverick Rescue Euro Cupu.


EDDA Cup už v Prachaticích v minulosti startoval, když velmi podařené závody pořádal tým Karla Švece. Proto limit určený pro jezdce EDDA Cupu pro tento závod naplnil velmi rychle. Z organizačních důvodů bohužel nejde jinek, než limitovat počet startujících, promotér ovšem garantoval přijetí přihlášek všech do šedesátého místa v průběžném hodnocení EDDA Cupu. Na startu tak nebude chybět nikdo z předních závodníků EDDA Cupu, z kategorie produkčních vozů, závodních speciálů i historických závodních aut. Seznam startujících, další informace k závodu i k EDDA Cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Velkou zajímavostí bude premiéra vozu Audi Sport S1 v rukou Jiřího Fígla seniora! 

Závody se konají na trati z Prachatic na Libínské sedlo, která měří 4 200 metrů s převýšením 206 metrů. Pro diváky budou vyhrazeny prostory, z kterých mohou závody bezpečně sledovat.

Program závodu začíná v sobotu v 8:30 tréninkem na dvě jízdy. Start první závodní jízdy je naplánován na 13:30. Konec předpokládají pořadatelé do 18:00.

V neděli bude trénink 8:00-11:30, závodní jízdy 13:00-17:30. Vždy do hodiny po dojetí posledního závodníka do cíle dojde v prostoru depa EDDA Cupu k slavnostnímu vyhlášení nejlepších tří jezdců ve všech vypsaných třídách.

Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů.

Srdečně zveme všechny fandy motoristického sportu do Prachatic na kvalitní závody, které nabídnou zajímavé srovnání tří nejkvalitnějších vrchařských seriálů u nás.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007