aktualizováno | 08.07.2017 23:41:06 | edda | přečteno: 13206x
Svijany Prix Radotín - on line

ČTVRTEK

22:30  Pořadatelé již finišují s přípravou závodu. Ředitelství závodu v depu bude v provozu asi od 11hod. Zde jsou poslední pokyny -

1. Na větší část depa je možno vjet až s koncem pracovní doby, tzn. před druhou.

2. Vedoucí depa bude umisťovat týmy, jak budou přijíždět. Na žádné vypáskování nebude brán zřetel! Vleky se odkladají opět k místní laboratoři / jako každý rok/. Je nepřijatelné, aby zabíraly místo vhodné pro parkování závodních týmů!!!

3. Je přísně zakázáno cokoliv sprejovat po depu a na trati závodu!

4. Při zítřejším najíždění tratě jezděte rozumně a dodržujte dopravní předpisy! Dnes při kontrole všichny jezdili, jak se má...

Na viděnou zítra! 

PÁTEK

8:45  První část týmu se pomalu stěhuje do tři kilometry vzdáleného depa. V Radotíně je pod mrakem, ale od Berouna jdou mraky, to nevěští nic dobrého... 

12:30 v Radotíně skoro jasno- slunečno, depo se pomalu plní a hlavně stánek s občerstvením je již na místě...

16:00 za stále hezkého počasí se připravují přejímky, depo slušně zaplněné, dokonce dorazil s noým vozem i Viktor Doležal, který se těší na nové souboje ve své třídě, panuje tu pohodová atmosfera 

21:00 Páteční přejímky končí. Aktuálně přijato 84 vozů. Radotínem se žene druhá bouřka, trať je tedy mokrá a ochladilo se. Uvidíme, jaké počasí na nás čeká ráno.

V tuto chvíli ředitel ukončuje přípravu trati. Na trati se stala aktuálně nehoda dvou civilních aut. 

SOBOTA 

8:30  Začíná první trénink za krásného a již i hodně teplého počasí. Převzato 102 jezdců. 

11:00 Skončil první trénink, který narušily jen dvě drobné nehody bez zranění. Je stále tepleji a trať definitivně oschla. U startu i v mnoha zatáčkách je již řada diváků, kteří si užívají podívanou na pestrou paletu vozů.

11:15 Druhý měřený trenink právě odstartoval.

12:40 Druhá tréninková jízda skončila, na Radotín s obvyklým počtem kolizí, naštěstí bez jediného zranění.

Nejrychlejší ve skupině N Jiří Hák s časem 1.50.07, ve skupině E Tomáš Košek s časem 1.42.99 a ve skupině H Eduard Patera 1.50.19.

 První závodní jízda začně v 12.50.

 16:30 První závodní jízda znamenala pro mnohé jezdce drama. Nejdříve díky technické závadě jeden z vozů doslova "pokropil" třetinu tratě olejem na kterém bohužel havaroval jezdec, jedoucí za ním. Když se asi po 40minutách podařilo trať uklidit, spustila pro změnu průtrž mračen. To znamenalo další komplikaci v podobě nutného přezutí pneumatik ze suchých na mokré, ale zbytek závodní jízdy už byl naštěstí zcela bez problémů. V podstatě se dá říci, že nejvíce z těchto podmínek vytěžili "dubleři" jedoucí v první skupině ještě na suché a čisté trati.

17:05 Právě startuje druhá závodní jízda. Mnoho z jezdců má dilema, zda jet slicky či mokré pneumatiky, takže očekáváme další z řady zajímavých změn v pořadí. 

Výsledky v dokumentech, dnes opravdu náročný den... 



 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007