aktualizováno | 10.04.2017 14:49:29 | edda | přečteno: 13785x
ZAV Zbraslav - pozvánka

 

EDDA Cup ZAV, Zbraslav - Točná, 15.4.2017, pozvánka

O velikonočním víkendu se v sobotu na trati ze Zbraslavi na Točnou uskuteční druhý letošní závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup, který vypisuje promotér E. Patera. Po zahájení na mosteckém autodromu si vrchaři poprvé v sezóně zazávodí na přírodní trati a hned je čeká velmi náročná trať, o které se, po zkušenostech z minulých ročníků, dobře ví, že dokonale prověří jezdeckou formu i kvalitu připravené závodní techniky. Na rozdíl od většiny podniků EDDA Cupu je zbraslavský závod jednodenní.

Závodníky čeká dlouhá 3300 metrů s převýšením 120 metrů, tvoří ji rychlý úsek po startu, který vystřídá technické stoupání serpentinami na Točnou, ještě ztížené střídáním zastíněných a osluněných míst podle výskytu stromů podél trati. Z bezpečnostních důvodů bude na trati umístěn jeden retardér.

Program závodu na samotné trati začne v sobotu ráno v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd, které budou tvořit náplň dopoledního dění. Po polední přestávce je naplánován start prvního vozu do závodu na třináctou hodinu. Na ní plynule naváže druhá závodní jízda, po jejímž skončení dojde do hodiny v prostoru depa k vyhlášení nejlepších v jednotlivých vypsaných třídách.

Závod je vypsán ve třech kategoriích pro produkční vozy, závodní speciály a historické závodní vozy. Startovní listina se naplnila již týden před uzávěrkou, když se přihlásilo 125 závodníků, což je pro zbraslavskou trať maximální počet. Seznam přihlášených lze najít zde: http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=124

Vzhledem k předpokládanému velkému zájmu diváků pořadatelé s důrazem na maximální bezpečnost i ochranu přírody připravují přísná opatření. Jen jejich důsledným dodržováním lze zajistit bezproblémový průběh celé akce. Pro diváky budou připraveny označené divácké prostory. Podél trati budou vyznačeny i zakázané prostory v kterých se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodních aut na trati nezapomínali na zdravý rozum, bezvýhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a při příjezdu na místo respektovali dopravní značení, zejména s ohledem na stání a parkování vozidel.

Podrobnější informace, seznam všech přihlášených, zvláštní ustanovení k závodu a další informace najdou zájemci na webu: http://edda.cz/mscrdovrchu

Pořadatelé i jezdci EDDA Cupu přejí všem návštěvníkům závodu zajímavou podívanou, mnoho zážitků a šťastný návrat domů. 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007