aktualizováno | 20.03.2017 09:32:00 | edda | přečteno: 14321x
ZAV Most - pozvánka

ZAV EDDA Cup, Autodrom Most, 25.3.2017, pozvánka

 

Jubilejní 10.sezona nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu Edda cup začne prvním závodem v sobotu 25. března na mosteckém autodromu. Již tradičně závodníci Edda cupu zahajují své zápolení na dráze autodromu, která i svými bezpečnostními parametry dovoluje bez většího rizika rychle osvěžit závodnické instinkty po dlouhé zimní přestávce. Na druhou stranu ovšem trať, která proti přírodním vrchařským tratím, dovoluje v daleko větší míře využívat techniku na plný výkon, dokonale prověří kvalitu péče, kterou jezdci v přestávce svým strojům věnovali. Pořadatelé v čele s promotérem Edou Paterou připravili logisticky i kapacitně velmi náročný závodní den.

Mostecký závod, právě proto, že otvírá sezónu, je velmi oblíbený nejen mezi jezdci Edda cupu, tak i mezi hosty z jiných závodních seriálů. Důsledkem toho je nabitá startovní listina, která v současnosti čítá 150 jmen! Ve všech skupinách i třídách se sejde hojná účast a ostrá konkurence. Závodu v Mostě každoročně využívají i jezdci, kterým se jinak na přírodní tratě moc nechce, ale díky nim se vždy objeví na startu zajímavé stroje.

Pro přihlášené jezdce začíná závod již v pátek přejímkami, někteří zřejmě využijí i testovacího dne a vyrazí na trať v jeho rámci. Vlastní závodění EDDA Cupu vypukne v sobotu ráno. Uspořádání tratě a depa umožňuje v Mostě uspořádat v jednom dni dva kompletní závody, druhý dokonce na tři ostré jízdy, i při vysokém počtu startujících. V 9 hodin ráno začíná trénink, první závodní jízda má naplánovaný start na 11:15, závod by měl skončit do 13:00. Po na autodromu předepsané přestávce ve 14:00 začne jedna tréninková jízda pro druhý závod, který se jede systémem započítávaných dvou lepších časů ze tří závodních jízd. 150 závodníků krát 5 závodních jízd je pěkná podívaná pro diváky, ale také perná práce pro organizátory a časomíru. Po konci závodu v 18:00 dojde k dekorování nejlepších závodníků v jednotlivých třídách.

Organizátoři a závodníci Edda cupu srdečně zvou všechny příznivce automobilových závodů na mostecký autodrom a prosí je, aby při sledování sportu nezapomínali na ukázněnost a respektovali řád autodromu. Pro diváky je vstup zdarma, na místě bude k dispozici nové vydání tištěného průvodce sezónou, též zdarma. Podrobnější informace, zvláštní ustanovení a startovní listinu najdou zájemci na http://www.edda.cz/mscrdovrchu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007