31.10.2016 22:44:45 | edda | přečteno: 11721x
RBR 2016 - pohledem posádky

    Revival znamená obnovení - návrat….

     

    Už posedmé připravil pořadatelský tým okolo Edy Patery vzpomínkovou soutěž Rallye Berounka Revival. Revival znamená volně přeloženo obnovení, oživení, návrat. A v tomto případě skutečný, nejen ke kořenům soutěží, ale i co se týče kamarádství, vztahů mezi účastníky, vzájemného respektu. Dva dny plné radosti ze vzpomínkové jízdy mezi časovkami podle slepého itineráře s poměrně vysokým jízdním průměrem, ale za důsledného sledování organizátorů dodržování pravidel silničního provozu. A protože většina z více jak sto dvaceti posádek jela ukázněně, o pořadí revivalu rozhodovaly především výsledky ze zvláštních zkoušek – tzv. show section.

    Startovní listina „Edových revivalů“ je vždy úžasně pestrá, a to jak v posádkách, tak i v technice. Sejdou se tady nováčci, kteří chtějí přičichnout k fenoménu zvaném rally, ale vedle nich bývalí účastníci mistrovských soutěží, vrchů, okruhů, včetně několikanásobných mistrů republiky nebo účastníků mistrovství světa a Evropy. A v Radotíně v sobotním ránu zavrčely motory trabantů, volkswagenů, fordů, různých typů historických škodovek, porsche, renaultů , fiatů, BMW a dalších renomovaných značek.

    Vážíme si závodníků a osobností – pánů Blahny, Zapadla, Bergra, Macha, Polívky, Veselého, Moskala, Janeby, Krečmana, Webingera, Rejmona, Ryšánka, Chlada, Polívky, Šofra, Rajchmanových a mnoha dalších nejen pro jejich nesmazatelné úspěchy, ale i pro jejich skromnost a vzpomínky na závodní kariéru, o které se s ostatními dělí při společenské části – večerním setkání, které má neopakovatelnou atmosféru.

    Letošní přejezdové tratě Rallye Berounky Revival byly opět krásně postaveny a vedly mnohdy úseky nebo v těsné blízkosti bývalých erzet příbramské a sedlčanské soutěže, ale i dalšími silničkami pro běžného motoristu téměř zapomenutými místy. To vše dokreslovalo příjemné, po většinu soutěže slunečné počasí. A úplným bonbónkem na závěr byl, pokud ho posádky zvolily, přejezd ze Sedlčanské kotliny okolo Slap, přes Štěchovice podél Vltavy do Radotína.

    Pro naší posádku Luboš Šiler – Pavel Vydra byla účast na revivalu se zapůjčeným vozem Škoda 110 RC od bývalého úspěšného soutěžáka Vládi Mužáka mimořádná ještě z jednoho důvodu. Naším mechanikem zde byl čtyřnásobný mistr Evropy v autokrosu a náš kamarád Václav Fejfar, který byl celou akcí mile překvapen právě pro její přátelskou atmosféru. Nezbývá než poděkovat Edovi Paterovi a celému jeho týmu pořadatelů za to, jak nás dokážou „pobláznit“, soutěž skvěle připravit a držet jim palce, aby tradice revivalů pokračovala ve stejném duchu jako doposud. Už nyní se většina z nás těší na Rallye Praha Revival 2017.

    Pavel Vydra

     

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007