aktualizováno | 21.10.2016 14:04:58 | edda | přečteno: 11920x
Rozhovor s nováčkem Edda Cupu


R O Z H O V O R s Ondrou Kaše, který při premiéře v Edda Cupu obsadil 3.místo ve třídě E-2WD. Gratulujeme!

 


Jak jsi objevil náš seriál?


Po absolvování pár závodů v sezóně 2015 v Krušnohorském poháru ještě se sériovým autem, jsme nějak dolepili nynější auto a akorát se to sešlo s vaším závodem na Korábu, který je od nás 15 km, tak jsme vyrazili auto i Edda cup vyzkoušet. Po prohlédnutí dalších vašich tratí a zjištění, že se nám na Korábu povedlo vyhrát skupinu, jsme se rozhodli pokračovat ve vašem seriálu.

 

Nějaké předešlé zkušenosti z autosportu jsou?


Jeli jsme pár závodů v loňské sezóně Krušnohorského poháru a jeden závod MČR ve slalomu na Korábu se sériovou 328i – takže jsem v podstatě začátečník.

 

Kde se Ti líbilo nejvíce letos?


Nejlépe jsem se svezl v Bečově, protože trať je hodně rychlá. Škoda horšího povrchu, ale i přes to paráda. Byl to ale zároveň i závod, kdy jsme v obou dnech měli smůlu. V sobotu v podobě sraženého sudu, po kterém jsme přišli o 3 místo ve skupině a v neděli technická závada na řazení, kvůli které jsme druhý den nedokončili a přišli o druhé místo…


Co Tě v Edda Cupu nejvíce překvapilo?


Asi druhá zatáčka při prvním tréningu v Liberci.

Ta mi překvapila až moc… Naštěstí se nic úplně vážného nestalo a po výměně ohnutého zavěšení a opravy disku na pravé straně jsme mohli pokračovat dalším závodem v Bečově.

 



Jako nováček, máš nějaké poznatky, zlepšení, rady k fungování seriálu?


Myslím, že seriál je na hodně dobré úrovni a k fungování nemám výhrady – snad jen: Jen tak dál…


Jaké jsou Tvé ambice do nového ročníku?


Rádi bychom objeli celou sezónu, ale to se uvidí, jak se bude dařit po finanční stránce – to je asi největší problém. Máme několik plánů, jak posunout auto přes zimu o něco dál, tak doufám, že je zrealizujeme a v příštím roce potrápíme i některé vozy, které byly letos rychlejší.


Ondra Kaše

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007