aktualizováno | 06.10.2016 21:05:41 | edda | přečteno: 11679x
Psali jsme před osmi lety - hodnocení první sezóny Edda Cupu.

Vydařená premiéra

 

    Máme za sebou opravdu úspěšný premiérový ročník nového seriálu závodu automobilů do vrchu pod záštitou ÚAMK. Tento seriál je určen zejména amatérským jezdcům, kde je možné závodění za rozumnou cenu. Na start 1. ročníku se postavilo neuvěřitelných 356 jezdců!!!

    Zabezpečení tratě bylo zcela na úrovni standardu pro M ČR. Jezdci se shodli, že nebylo špatné trati, všude se jim líbilo a po doladění problémů spojených s premiérou se budou na tyto tratě rádi vracet v sezóně 2009. Na své si přišli, jak milovníci tratí na „srdce“, technických, tak tratí „na motor“.

    Bylo pro nás, pořadatele ctí hostit takové legendy automobilového sportu, jakými bezesporu jsou jezdci Halada, Hank, Blahna, Štolfa, Srnský, Kožmín, Liška, Adámek, Vojáček, Patočka a mnoho dalších. Účast těchto jezdců je důkazem o výtečné úrovni seriálu.

    V některých třídách se profiloval Mistr ČR ÚAMK hned v prvních závodech, jako např. Radim Mach /E1-1400/, Víťa Novotný /E1-1600/, Jiljí Chmelař /H-1600/ a zejména Aleš Komárek, který se stal i absolutním vítězem a získal hlavní cenu – vůz Citroen C1. V jiných třídách se bojovalo až do konce seriálu. K vrcholům patřily souboje Semlbauer – Slováček v SE2000, Tomáš Mach vs. Vlasta Suk /SE1400/ a hlavně souboj o desetinky v SE1600 mezi M. Milowským a R. Chamolou. V nejsilnější třídě E1+2000 se dokonce na stupeň nejvyšší v průběhu seriálu dostalo sedm jezdců /Liška, Kožmín, Fencl, Kobrle, Kotrba, Boura a Patera/!!!

    Velkou radost máme jak z účasti jezdců ze zahraničí / Finsko, Německo, Ukrajina/ tak také z účasti nádherných veteránů na většině podniků. Příkladem je Zbraslav, kde se představilo 21 skvostů! Vozy jako Alpine A110, Lancia Fulvia, BMW 2002, BMW 635CSi, Datsun 240Z, Audi Quatrro, Morris Cooper, Škoda 200RS, Škoda 130RS, Lada VFTS apod. budou vždy přitahovat zájem diváků.

    Ano diváci, to je další příjemné překvapení 1. ročníku. Ačkoliv propagace tohoto seriálu je teprve v plenkách, tak většina jezdců, kteří dříve jezdili jiné amatérské seriály, takovou diváckou kulisu zažila poprvé....Zde nejvíce uspěl Hronov, kde trať byla doslova obsypána diváky, to se jen tak nevidí.

    Závěrem si lze pouze přát aby druhý ročník pokračoval v nastaveném trendu. Všichni zkušení jezdci z M ČR, kteří u nás startovali, potvrdili, že náš seriál jde správným směrem k rozvoji této krásné discipliny.

 

Eduard Patera

Josef Bělohlávek | 12.10.2008 21:23:54
I kyž jsme se letos nedostali ani na jeden závod, a to ani jako diváci, nás opravdu mrzí. Sledoval jsem dění jenom na internetu a z vyprávění účastníků. Edo gratuluji ke skvělému 1.ročníku a jen tak dál.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007