22.07.2016 08:27:08 | edda | přečteno: 11181x
ZAV Prachatice - Tisková zpráva pořadatele

KLATOVŠTÍ OPĚT PŘIPRAVUJÍ I ZÁVOD DO VRCHU.

 Už uplynuly dva měsíce od úspěšného, ale náročného posledního dubnového víkendu, ve kterém Pošumavský auto moto klub Klatovy v AČR zorganizoval jubilejní 25. Historic Vltava Rallye a s ní samozřejmě také už 51. Rallye Šumava Klatovy. Ani poté ale členové klubu nezaháleli, pomáhali s pořádáním českokrumlovské soutěže a na klatovském dopravním hřišti také uskutečnili dopravně bezpečnostní akci pro děti. Nepřehlédnutelný byl také klubový stánek, ve kterém při klatovské pouti v areálu Auto Nejdl zaujali v dobré společnosti soutěžních vozů mnoho návštěvníků a zájemců o motorismus.

Letní měsíce se však opět odehrají ve znamení sportovních klání. Na poslední chvíli byla sice odvolána nová Rallye Krušné hory, na jejíž organizaci se klatovští též částečně měli podílet, jistojistě se ale o posledním červencovém víkendu uskuteční tradiční Rally Agropa se startem a cílem v nedalekých Horažďovicích. S jejím hlavním pořadatelem, AMK Pačejov, má PAMK Klatovy tradičně velmi dobré vztahy, a tak ani letos nebudou členové klubu chybět na mnoha postech při organizaci této oblíbené jednodenní soutěže. Hned týden poté ale nastane pro Pošumavský auto moto klub Klatovy v AČR vrchol letošní letní sezóny. Tím bude Závod automobilů do vrchu Prachatice – Libínské Sedlo, kde se letos čeká opravdu pestré a bohaté startovní pole.

„Jsme rádi, že se po dvou letech opět do Prachatic vracíme,“říká k tomu předseda PAMK Klatovy, Jiří Valenta„Přede dvěma lety jsme tu měli premiéru, kterou jsme brali trochu jako zkušební, nicméně zdejší radnice nám vyšla vstříc a i ohlasy účastníků byly po závodě příznivé. Loni nám pořádání podniku znemožnila oprava zdejší silnice, o to více se k Libínskému Sedlu těšíme letos. Tentokrát nás určitě čeká závod dvoudenní, startovní listina bude doslova nabitá. Kromě Mistrovství České republiky v závodech do vrchu a Maverick Rescue Euro Cupu totiž letos projevil zájem o připojení se k našemu závodu též pořadatel dalšího vrchařského seriálu, Edda Cupu. Nás samozřejmě možnost dalšího zpestření závodního pole jen potěšila, a tak jsme se bez větších problémů s panem Paterou dohodli na spolupráci. V tuto chvíli se tedy můžeme jen těšit, jaká zajímavá vozidla budou stoupat o prvním srpnovém víkendu na Libínské Sedlo, do termínu uzávěrky přihlášek už však zbývá pouze několik dní. Jsme si vědomi, že pořádání závodu do vrchu nebude snadné, pokusíme se ale trať připravit na tak vysoké úrovni, aby měli ze závodu jen dobré dojmy jak závodníci, tak i diváci,“ doplňuje Valenta. 

Karel Špaček, tiskové středisko

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007