15.07.2016 12:15:29 | edda | přečteno: 10800x
Tisková zpráva - NUTREND Racing

POLSKÉ VÍTĚZSTVÍ PRO ROBERTA STEĆE

Polský závodní víkend byl pro tým Nutrend Racing nezvyklý. Do závodu 8th HillClimb Limanowa se vydal totiž jen jediný zástupce a tím byl polský reprezentant Robert Steć s vozem Lola B02/50. Domácí závod, který je i součástí Mistrovství Evropy si tak Robert nemohl nechat ujít.

Trať s délkou 5493 metrů je Robertovi dobře známá a tak se chtěl v co nejlepším světle přestavit domácímu publiku, které se po oba závodní dny polského mistrovství sešlo v  hojném počtu. Dvě tréninkové a dvě závodní jízdy v sobotu, jeden trénink a dvě závodní jízdy v neděli. Takový harmonogram čekal v Limanowa na Roberta Steće.

Sobota jezdce v Limanowa uvítala velmi proměnlivým počasím, noční déšť a z části mokrá trať tréninkové jízdy nikomu neulehčovala. Robert si po více jak měsíční pauze od Ecce Homo postupně na vůz a specifické polské podmínky zvykal, ale do odpoledních závodních jízd již nastoupil připravený! Suchá trať a ideální povětrnostní podmínky Robertovi nahrávaly do karet. Časy 2:26.856 z první jízdy a 2:23.679 z druhé závodní jízdy zajišťovaly Robertovi první místo v kategorii 2 v rámci polského mistrovství.

Neděle slibovala stálé podmínky již od ranních hodin. Již v prvním nedělním tréninku Robert dokázal navázat na své sobotní závodní časy a chtěl ještě dále zrychlit! A to se podařilo – časy 2:16.679 2:15,955 jsou tomu důkazem. Sedmé absolutní místo v evropské konkurenci a první místo v  kategorii 2 polského mistrovství, s tímto výsledkem odjížděl spokojený Robert Steć z Limanowa!

Na programu týmu Nutrend racing je nyní německý Osnabruck, který absolvují jezdci již v kompletním složení, tedy Václav Janík, Petr Trnka, Robert Steć i Jiří Svoboda. Tento velmi oblíbený závod startuje v termínu 5. – 7.8.2016.

Před Německem však tým využije volných dní k uspořádání akce Track Day na slovenském okruhu Slovakiaring, a to v termínu 27.7. – 28.7.2016.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007