aktualizováno | 02.04.2016 14:12:06 | edda | přečteno: 13264x
RPR 2016 - Divácké tipy

VI. Rallye Praha Revival, divácké tipy

Již o příštím víkendu 8.-10. dubna se uskuteční  šestý ročník společensko sportovní akce pro bývalé motoristické sportovce Rallye Praha Revival. Revival je akce primárně určená pro účastníky, skromný organizační tým nemůže zajistit divácký servis na jaký jsou fandové motoristického sportu zvyklí z opravdových závodů. Přesto i díky velkým jménům motoristického sportu mezi přihlášenými a zajímavým vozidlům, která budou k vidění, budí revival velký zájem. Pořadatelé zdůrazňují, že zvláštní úseky na trati nejsou rychlostní zkoušky! Některé zvláštní úseky jsou na soukromých pozemcích, kam není přístup veřejnosti povolen. Přesto budou fandové mít několik možností peleton historických závodních a sportovních automobilů spatřit.

Pátek

Zázemí, kde se všichni účastníci sejdou před startem v pátek a kam dojedou v neděli je tradičně v radotínském učilišti. Areál v době před startem a při dojezdu do cíle bude veřejnosti přístupný. Z učiliště posádky pojedou na první zvláštní úsek na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. První automobil zde odstartuje v 15:15 a z vyhrazeného místa je možné sledovat celou plochu. Auta sem budou přijíždět od startovního čísla 116 sestupně k číslu 1 a pak od 117 nahoru.

Další zvláštní úsek bude na letišti Panenský Týnec. Posádky jedou okruh vytýčený na obslužných komunikacích letiště, délka je cca 1700m a jedou se dvě kola. První vůz startuje ve 20:10hod.

Sobota

Dalším, a ideálním místem ke sledování je Polygon Most, kde čekají revivalisty v sobotu dva průjezdy. Prní začíná v 10:45, druhý v 13:46. Posádky zde mají i přestávku na oběd, což je i vhodná chvíle pro fotografování a lovce autogramů.

Druhým místem, kde je možné se v sobotu podívat, je silnice z Bíliny směr Braňany. Tento úsek je znám již ze sedmdesátých let, kdy se zde jezdily mistrovské závody do vrchu. Délka tratě je 1800m a jede se tu třikrát! Divácké místo u startu SS. V 10:10hod, 13:00hod a 15,55hod je očekáván příjezd prvního vozu.

Neděle

Atraktivní podívaná se divákům nabídne v neděli ráno na plochodrážním ovále v Chabařovicích. Šotolinový okruh jedou posádky na 3 kola. Občerstvení na místě zajištěno. První vůz odstartuje v 09:49hod.

V 11:46 odstartuje první vůz na letišti Panenský týnec, pro diváky, za stejných podmínek jako v pátek.

Ještě jednou zdůrazňuji, že zvláštní úseky nejsou rychlostní zkoušky! Organizátoři i jezdci děkují všem fandům za podporu, doufají, že si z akce odnesou plno hezkých zážitků a všechny prosí, aby při sledování legend motoristického sportu a krásných automobilů nezapomínali na zdravý rozum a ohleduplnost.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007