aktualizováno | 29.06.2015 10:22:50 | dawe | přečteno: 9637x
ZAV ZBRASLAV - Pozvánka

ZAV EDDA cup, Zbraslav- Točná, 4. července 2015, pozvánka

 Po několikaleté přestávce se na trať mezi Zbraslaví a Točnou opět vrátí závodní automobily. V sobotu 4. července se zde uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA cup. Závody na této trati byly součástí tohoto seriálu v prvních třech ročnících a vždy přinesly velmi napínavé a dramatické závody.

  Závodníky čeká náročná 3300 metrů dlouhá trať s převýšením 120 metrů. Start se bude nacházet 300 metrů za Mostem Závodu míru směrem na Modřany, cíl bude 300 metrů před Točnou. Parkoviště závodních automobilů bude umístěno za cílem směrem do obce.

  Startovní listina, vzhledem k propustnosti tratě omezena na 110 jezdců, je naplněna špičkovými účastníky EDDA cupu, což dává předpoklad k zajímavým závodům v jednotlivých třídách. Celou se sezónu se odehrávají pěkné závody ve třídě produkčních čtrnáctistovek, kde lze asi největšího favorita lze hledat mezi R. Pecinou jr., T. Omelkou, L. Krotilem, A. Širokým a P. Crhákem. V nejsilnějších produkčních vozech budou bojovat o vítězství M. Lev a vrchařská legenda J. Hák. V závodních speciálech se očekávají velké boje ve třídě šestnáctistovek, kde proti vedoucímu M. Černému nastoupí zatím jeho nejbližší pronásledovatel D. Černý a vítěz posledního závodu Z. Tichý. Ve dvoulitrech je zatím nerozhodný stav mezi M. Slováčkem a L. Kotrmonem. Nejsilnější závodní speciály přitahují zaslouženou pozornost, uvidíme, jak si poradí T. Košek se svými soupeři T. Kučerou, L. Kubíčkem a B. Jonasem. Populární v EDDA cupu je i kategorie historických závodních automobilů. V třináctistovkách, doméně závodních škodovek dojde opět k zajímavému měření sil mezi J. Vosmekem a T. Nerudou, ve dvoulitrech se samozřejmě čeká další pokračování duelu I. Král vers. E. Patera.

  Závod začíná v sobotu v osm hodin ráno první ze dvou tréninkových jízd, které vyplní dopolední program. Start první závodní jízdy je naplánován půl hodiny po poledni. Druhá závodní jízda plynule naváže na první a do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa ke slavnostnímu ceremoniálu s dekorováním nejrychlejších závodníků v jednotlivých třídách. Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

  Zajímavou podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou v sobotu na Zbraslavi a Točné!



Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007