12.05.2015 17:00:54 | edda | přečteno: 8733x
Pozvánka do Telnice
 

EDDA cup, závod automobilů do vrchu, Telnice, 16. -17. května 2015, pozvánka

 

 Sezóna závodů automobilů do vrchu v seriálu EDDA cup se rozjela a o následujícím víkendu zavítají závodníci na známou trať do Telnice v Krušných horách. Na závodníky zde čeká náročná 2 800 metrů dlouhá trať.

 Závodit se bude v sobotu i v neděli podle stejného časového harmonogramu. Ráno v půl deváté začne trénink sestávající ze dvou jízd, po jeho skončení a přestávce na oběd začne první ze dvou závodních jízd v půl jedné. Vozy startují podle vypsaných tříd a kategorií, jízdy na sebe plynule navazují. Zhruba do hodiny po dojetí posledního jezdce cílem budou nejlepší v jednotlivých třídách odměněni poháry na stupních vítězů v prostoru depa závodních vozů. Časový harmonogram se může operativně měnit podle průběhu závodu.

 V závodě se představí špička seriálu EDDA cup ve všech třech vypsaných kategoriích, produkčních vozů, závodních speciálů a historických závodních automobilů. Tradičně vyrovnané boje se očekávají ve třídě produkčních šestnáctistovek mezi T. Omelkou, R. Pecinou, L. Krotilem a A. Širokým. Ve třídě nejsilnějších závodních speciálů bude jistě zajímavé sledovat, jak si povedou zatím nejrychlejší piloti na Mitsubishi Lancer, T. Košek a T. Kučera v souboji s B. Jonasem na VW Golf. No a v historikách musí zaujmout soupeření I. Krále na Golfu s E. Paterou na Peugeotu 205.

 S ohledem na bezpečnost diváků budou podél tratě vyznačeny divácké prostory a vymezena místa se zákazem vstupu. Pořadatelé a závodníci EDDA cupu prosí diváky, aby při sledování závodních vozů na trati nezapomínali na zdravý rozum, respektovali značení a bezvýhradně se podřídili pokynům traťových pořadatelů. Jen to je předpoklad k bezproblémovému průběhu závodu. Vstup na závody je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu s představením jednotlivých jezdců, přehledem tratí a dalšími zajímavostmi.

 Seznam přihlášených a další informace nejen o telnickém závodě, ale celém EDDA cupu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007