aktualizováno | 20.04.2015 09:12:59 | edda | přečteno: 10401x
ZAV Ještěd - Pozvánka

Svijany Prix Ještěd, EDDA cup, 25.-26. 2015, pozvánka


  O víkendu 25. a 26. dubna se uskuteční v Liberci závody automobilů do vrchu. Druhým podnikem, který se jede jako Svijany Prix Ještěd 2015, zde bude pokračovat letošní EDDA cup. Partnerem akce je firma HOSTR s.r.o.

  Závody se uskuteční na známé trati mezi Křižany a Výpřeží. Závodníky čeká 2800 m dlouhá, kvalitní trať s převýšením 195 metrů. Depo závodních vozů bude umístěno na parkovišti za cílem. Hodně jezdců zde bude mít letošní premiéru, z favoritů jmenujme např. Vráťu Cinkla, Petra Žáčka, Petra Crháka a také po několika letech se u nás představí liberecký tým Toyota Nesvadba.

  Závodní program je po oba dny stejný. V osm hodin začíná svoz z depa k prvnímu volnému tréninku, na  desátou hodinu je naplánován měřený trénink. Po jeho skončení a přestávce na oběd odstartuje první vůz do závodu v půl jedné. Závod se jede na dvě jízdy, které na sebe plynule navazují. Zhruba do hodiny po dojetí druhé závodní jízdy dojde k slavnostnímu předání pohárů nejlepším v jednotlivých vypsaných třídách v prostoru depa. Časový harmonogram je orientační, může se během dne operativně měnit vzhledem k průběhu jízd.

  K závodům je přihlášena kvalitní konkurence, diváky tak čeká zajímavá podívaná. Pro ně budou vyznačeny divácké prostory. Kvůli bezpečnosti budou označeny i zakázané prostory, kde se v době závodu nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky, aby při sledování závodních automobilů na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali vymezení diváckých prostor a bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů.

  Vstup na závody je zdarma, zrovna tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu s představením jezdců, tratí a dalšími zajímavostmi. Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení podniku a další informace nejen k tomuto závodu, ale i celé sezóně Edda cupu lze nalézt na webu: www.edda.cz/mscrdovrchu.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007