aktualizováno | 30.03.2015 09:44:28 | edda | přečteno: 9532x
ZAV Hradec Králové - Pozvánka

Pozvánka na CzechRing, Hradec Králové, sobota 4.4.2015

EDDA cup startuje do 8. sezóny!


  Již tuto sobotu 4. dubna se na CzechRingu v Hradci Králové uskuteční první závod letošního ročníku závodů automobilů do vrchu EDDA cupu. Zatím sedm úspěšných ročníků tohoto seriálu dává předpoklad, že i v nadcházející sezóně se podaří udržet vysokou sportovní i organizační úroveň, na jakou jsou jeho účastníci i diváci zvyklí.

  K závodu je zatím přihlášena téměř stovka závodníků. Na startu budou skoro všichni špičkoví jezdci EDDA cupu minulých sezón, mezi přihlášenými je i několik velmi atraktivních jmen, zejména ve třídě nejsilnějších závodních speciálů. Ta dokonce čítá 20 zájemců o start! Tak bohatě obsazená tato třída hodně dlouho nebyla. Bude zajímavé sledovat jak si špičkoví jezdci této třídy T. Košek, T. Kučera, V. Liška povedou v soubojích s vrchařskými reprezentanty L. Vojáčkem, J. Losem, M. Jermanem a dalšími. Po delší době nastoupí v Edda cupu i L. Suchomel. Do Hradce se přihlásilo i jedenáct žen, které budou bojovat i ve zvlášť vypsaném dámském poháru.

  Na hradecké trati se v jeden den stihnou i při vysokém počtu závodníků odjet dva závody. Sobotní závodní program pro diváky začíná v 9 hodin trénikem k prvnímu závodu. Ten začne podle harmonogramu v 11:15 a bude se skládat ze dvou závodních jízd, které na sebe plynule navazují. Po skončení prvního závodu a přestávce na oběd odstartuje trénink k druhému závodu ve 14:00. Druhý závod se pojede systémem započítávaných dvou nejlepších jízd ze tří. Zhruba do hodiny po odmávnutí posledeního jezdce v cíli dojde na slavnostnímu ceremoniálu k předání pohárů nejlepším závodníkům v jednotlivých třídách na stupních vítězů. Časy jednotlivých jízd se mohou operativně měnit podle průběhu závodu.

  Pro diváky je vstup zdarma. Závody lze sledovat pouze z vyhražených diváckých míst. Mimo ně je v areálu CzechRingu vstup divákům přísně zakázán. Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti nejen k tomuto závodu, ale celému EDDA cupu lze nalézt na: http://www.edda.cz/mscrdovrchu// Na místě bude zdarma disribuován tištěný průvodce celou sezónou EDDA cupu s představením jednotlivých jezdců, kalendářem a přehledem všech tratí.

  Pořadatelé i jezdci EDDA cupu srdečně zvou všechny fanoušky a příznivce automobilových závodů v sobotu 4. dubna na CzechRing na pořádné závody!

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007