08.10.2014 09:24:13 | edda | přečteno: 9085x
Pozvánka na finále do Hradce Králové

Edda cup jde do finále na CzechRingu.


ČM ZAV Edda cup, CzechRing, Hradec Králové, 11.10.2014, pozvánka

  V sobotu 11. října přivítá hradecký CzechRing poslední dějství letošního ročníku závodů automobilů do vrchu Edda cup. Dvojzávodem tak vyvrcholí úspěšná sezóna vyplněná mnoha hodnotnými závody, potvrzujícími vysokou úroveň a postavení, které si za sedm let trvání Edda cup a jeho účastníci vydobyli.

  Pokud závodníkům vydrží forma a nasazení z uplynulého závodu na Staré Živohošti, mají se všichni na co těšit. Vzhledem k možnostem okruhu stihnou závodníci odjet v jeden den dva závody a tak na příchozí fanoušky motoristického sportu čeká pořádná porce napínavé podívané. Kromě pravidelných účastníků přijede opět několik hostů. Např. autokrosař Lukáš Kužel s Audi Quattro, který předvedl vynikající výkon na Kozákově či novinář Vláďa Vrabec na replice Munariho Lancii Fulvia a také po delší době bude možnost spatřit v akci atraktivní ex- čajíčkovou Fabii Tdi 4x4 s Lukášem Klimešem za volantem!

  Závody začínají tréninkem v 9 hodin. Start do první závodní jízdy prvního závodu je naplánován na 11:15. Po skončení prvního závodu a přestávce na oběd odstartuje jednou tréninkovou jízdou druhý závod, který se pojede systémem nejlepší dvě jízdy ze tří. Závěrečný ceremoniál s předáváním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách by měl začít v 17 hodin. Časový harmonogram se bude operativně přizpůsobovat průběhu závodu.

  Závodníky čeká okruh dlouhý 1900 metrů s asfaltovým povrchem o minimální šíři 6 metrů, který budou jezdci v jedné závodní jízdě absolvovat dvakrát.

  Pro diváky jsou určeny divácké prostory CzechRingu, mimo ně se nesmí nikdo v průběhu závodu z důvodu bezpečnosti zdržovat. K informování diváků slouží tištěný průvodce sezónou Edda cupu, který je na místě zdarma distribuován. Aktuální informace o závodu, seznam přihlášených, zajímavosti o tomto závodu a celém Edda cupu mohou zájemci nalézt na www.edda.cz/mscrdovrchu.

  Všichni příznivci automobilového sportu jsou organizátory i závodníky srdečně zváni k návštěvě tohoto závodu. Organizátoři je jen prosí, aby se při sledování závodů nedali příliš unést atmosférou a nezapomínali na zdravý rozum, bezpodmínečně se řídili pokyny traťových pořadatelů a respektovali označení diváckých a zakázaných prostor.


Jarda Malík

 



Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007