aktualizováno | 27.08.2014 16:18:20 | edda | přečteno: 7523x
Rozhovor

Rozhovor s Marcelem Sitníkem, soutěžákem a účastníkem RPR 2014.

Od kdy se Marceli věnuješ autosportu?

  Již od dětství se pohybuji v motoristickém sportu. S tátou jsem jezdíval po všech možných závodech, zejména po okruzích a také soutěžích, kde táta navigoval vám dobře známého Tomáše Hanka. Závodit jsem začal v roce 1996 s Hondou Civic a postupně vystřídal mnoho vozů, např. Mitsubishi Lancer, Felicia Kitcar, Octavia WRC, Citroen C2 S1600 atd.

Jakého výsledku si ceníš nejvíce??

  Určitě mým životním zážitkem byla účast, s otcem na sedadle spolujezdce, na mistrovství světa při řecké Rally Acropolis! Startovali jsme s Citroenem C2 S1600 zapůjčeným od Martina Prokopa a skončili na druhém místě ve třídě!

Poprvé jsi zkusil náš revival a hned absolutní vítězství???

  Při této akci mi vůbec nešlo o nějaké umístění.... měsíc před akcí mi zemřel otec, který se na akci moc těšil a pomáhal s přípravou, startoval jsem hlavně na jeho počest! To ale neznamená, že jsme se nesnažili...

Naprosto jsem se vrátil do dětských let, kdy jsme s tátou po těchto cestách v Krušných horách najížděli erzety Rallye Teplice, na které se otec podílel organizačně a častokrát i závodil.

 

Je něco, co by jsi na revivalech vylepšil?

  Vůbec nic bych neměnil!! Je úžasné, a já před organizátory smekám, že vůbec takovou to akci dokážou připravit a zorganizovat! Když jsem viděl ten miniaturní organizační tým a monstrozní akci, fakt smekám!

 

Závody do vrchu jsi někdy absolvoval?

  Startoval jsem jednou na závodech do vrchu ve Vsetíně a to z propagačních důvodů. Myslím, že to bylo v roce 1997. Dokonce jsem tehdy snad i zvítězil ve třídě N2000 s Hondou Integra.

Také jsi v Radotíně zkusil Edda Cup....

  Říkám upřímně, že kopce mne nikdy nelákaly. Zde jsem využil pozvánky promotéra a společně se svým spolujezdcem z RPR 2014 a bratrancem Oldou Švábkem jsme se střídali na VW Golf, s kterým jsme uspěli na jarní Rallye Praha Revival. Bohužel jsem po opravdu  dlouhé době havaroval a tím mé učinkování v Edda Cupu skončilo :-)

 

 

  Závěrem bych ještě jednou chtěl složit poklonu Tobě a Tvému týmu za to co pro automobilový sport děláte! Když jsem v Teplicích viděl všechny ty natěšené "důchodce" a kdysi slavné soutěžáky při této výjimečné akci... To jsem opravdu ocenil! Kéž by bylo více takových lidí!

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007