aktualizováno | 05.08.2014 08:50:13 | edda | přečteno: 8068x
Komentář k prvnímu Benecku v r. 2008.

  To jsme ještě neměli J.Malíka :-)

 ZAV Vrchlabí - Benecko 2008

 V krásném prostředí Krkonoš se sešli jezdci seriálu Mistrovství ČR ÚAMK k dalšímu podniku seriálu. Téměř sto jezdců čekala velmi rychlá a náročná trať, ovšem s výborným zázemím jak na startu, tak v cíli. Musím poděkovat Tomáši Hankovi s přípravou podniku a za pomoc Liborovi Mejznarovi při samotné akci. Také Míra Wohanka svými zkušenostmi a klidem přispěl k zdárnému průběhu.

V sobotu, po pátečním mrholení, nás naštěstí čekal sluneční den i když studený. To mělo vliv hlavně na přilnavost pneumatik. Již druhý trénink naznačil, že rozhodně nemůžeme očekávat klidný průběh. Na trati zůstali tři vozy po středních haváriích. V tomto trendu pokračoval celý sobotní závod. Zejména v úseku 2,3 se početná divácká obec nenudila a mnoho jezdců zde mělo problémy i těžší havárie. Radost z neustálého přerušování a následného odklízení rozhodně neměli pořadatelé ani jezdci připraveni před startem. Tentokrát veškeré prodlevy byly pouze z důvodů kolizí.Naštěstí vše se obešlo bez zranění, ovšem škody na některých vozech jsou značné.

V neděli, již za horšího počasí, pokračoval závod klidnějším průběhem. Došlo pouze k několika drobným kolizím, až předposlední jízda dne znamenala výjezd vyproštovací techniky po čelním nárazu do stromu v úseku 3 jezdce Pavla Šebesty, také naštěstí bez následků pro jezdce.

Závěrem lze říci, že závod se povedl, měl jsem po sobotě pochybnosti o zařazení takto náročné trati do seriálu. Ovšem chvála všech jezdců se kterými jsem o trati hovořil zajišťuje tomuto podniku místo v našem kalendáři i pro příští rok.

Ve třídě SE1400 svedli pěkný souboj o vítězství Vlasta Suk a Tomáš Mach. Rozhodla Tomášova chyba v první jízdě. Třetí byl Láďa Rosička, na kterého překvapivě nestačily zbylé vozy Suzuki. V neděli velmi zrychlil Jan Braha a vybojoval poprvé bronzovou medaili.

V SE1600 využil nepřítomnosti největšího soka Radka Chamoly Martin Milowský a odvezl si 40bodů. Bezpečné druhé místo po oba dny držel zkušený František Kouřimský. Dvě třetí místa jsou velkým úspěchem stále zrychlujícího Tondy Širokého.

V SE2000 se opakoval souboj Semlbauer- Slováček, po oba dny zvítězil Honza opět pod dohledem otce. O třetí místo se přetahovali Péťa Balík a Jarda Winter, každý uspěl jeden den.

V SE+2000 stále s převahou vítězí Aleš Komárek a i Jirka Hák se konkurenci vzdaluje a pravidelně bere druhá místa. Velký úspěch je stejný čas Danči Komárkové s velkou hvězdou závodu Jindrou Štolfou, který na slabším voze zajel skvěle a vklínil se mezi čtyřkolky.

E1-1400 se čekal souboj Mach- Suk, bohužel Vlasta jr. po celý víkend laboroval s motorem, tak ze souboje sešlo.Honza Holeček byl jednou třetí a jednou druhý. Poprvé na bedně se objevil mladý Milan Bydžovský na Fiestě.

V šestnáctkách bohužel byla velká úmrtnost a také se omluvily dva největší favorité Karel Patočka a Martin Rybníček. Zvítězil tak dvakrát Josef Srnský jr. na Fiestě, v sobotu byl druhý Luboš Čadek.

Také ve dvoulitrech byla slabší konkurence a to v sobotu ještě havaroval velký favorit Jan Kočiš na Fabii. Vůz do druhého dne opravil a jasně vyhrál. V sobotu vyhrál Jakub Choura. Dvě druhá místa vybojoval Miloš Lang a dvě třetí Tomáš Hank.

V nejsilnější třídě zvítězil oba dny Jan Kotrba na Mitsubishi Lancer Evo IX, na paty mu šlapalo liberecké duo Nesvadba, Boura. V neděli Nesvadba nestartoval, třetí tak byl Jan Kobrle, kterému trať zjevně nevyhovovala.

V H1300 po oba dny dominoval nováček seriálu Martin Rejl na na kvalitně připravené Škodě 130RS. Dvě druhá místa si zajistil místní matador Pepa Srnský na Škodě 110R. Bojovný výkon předvedl, zaslouženě třetí, Tomáš Drásta na Ladě.

V šestnáctkách se opět čekal velký souboj Chmelař – Krejbich. Bohužel Petra Krejbicha při startu do první ostré jízdy zklamala technika / diferenciál/. Z důvodu nemoci otce startoval s krásnou Škodou 200RS Robin Bořke a dvěma druhými místy ukázal potenciál vozu. Třetí byl dvakrát Ladislav Rosička senior.

V H+1600 nyní kraluje první opravdový závodní speciál sk. A2 této třídy a to Golf II Ivo Krále. Druhý byl Petr Mužík na krásném Datsunu 240Z a poprvé se na bednu dostal po oba dny Martin Slezák na BMW 2002. V neděli byl druhý dabler Krále, Miloslav Holeček.

Uživatel : *
Titulek : *
 
Pavel Baum. | 16.09.2008 12:24:28
BMW je v pořádku, plně pojízdné. Odnesla to "pouze" kosmeticky celá levá strana kastle...
Honza Semlbauer | 16.09.2008 09:17:27
Ahoj všem, už jsem to psal na forum, ale ještě to hodim sem, vážně to bylo perfektní (až na tu zimu, ale v autě při jízdě se myslím každý zapotil :)), vůbec s ničím tam problém nebyl. Dopře poskládané depo, skvěle fungující organizátoři, usměvavý Tomáš Hank a bezvadná konkurence. Bohudík Tomáši, nemám zase co vytknout :) PS: podmínky byly absolutně pro všechny stejné - akorát každý jezdec se s tím může líp a hůř popasovat :) Viktore a ty tam příště nech ty lidi klidně stát, nemusíš za nimi jezdit i mimo trať ju :)
tomáš | 15.09.2008 23:39:42
Studený víkend,ale horké souboje.Děkuji všem pořadatelům ,Edovi a jeho partě.Mimo jiné za to,že po jezdcích a týmech uklidí.Sportovec se pozná i podle toho,že se po sobě rozhlédne a odveze si nepořádek,který udělal.Zmizet s pohárem a nechat uklízet Edu a jeho partu není moc vděčné.Ale k závodům,rovnání na startu je věčný problém,ale hlavně kvůli jezdcům.Věční zahřívači dělají zmatek a pak ještě remcají.Proč tedy nejdou jinam kazit náladu.Obzvláště mě několikrát prohánělo červené a černé Evo a bílý Leon.A že někdo havaruje,no to je toho.Hlavně,že se mu nic nestalo a remcalové a kritici stejně těm klukům na opravu nepřidají.Trať byla super a doufám,že se podaří jet znova.Třeba se už konečně trefím správně do retardéru.Tak parto kolem Edy dík,a dík Edo,že jsme kámoši a soupeři.Těším se dál pokud mi můj ruský bohatýr dovolí znova se poprat se škodovkami.Ahoj
Dan | 15.09.2008 21:57:45
A neví někdo kde bych se dostal k fotkám ze závodu?
Dan | 15.09.2008 21:56:30
Nevim jaká to byla zatáčka ale vím že tam měl problémi někdo z felicii a pak tam vyletěs slušně někdo z BMW škoda auta:)
Pavel Baum. | 15.09.2008 20:17:05
Já měl problém i v úseku 11 :o) Samozřejmě za to mohla nepřilnavost pneumatik, jak Eda píše ..... :oD Za zdržení a žlutou vlajku se tímto omlouvám kolegům závodníkům, co jeli po mě. Každopádně trať fantastická!!!
Karel Boura | 15.09.2008 19:31:57
Celý víkend bylo vážně zbytečně chladno, což opravdu zajisté ovlivnilo množství karambolů a pochopitelně z nich neměl radost nikdo, jak správně poznamenal Edda, který byl poznamenán hned třikrát, 1)jako závodník, 2) jako promotér a 3) jako majitel některých poškozených aut. Podmínky na trati rozhodně neměli všichni stejné, ovšem tentokrát jsem si všiml jedné věci a tou byla Eddova neuvěřitelná snaha o to aby tomu tak bylo. Snažil se všemožně udržet startovní pořadí a myslím že na to při jedné jízdě i sám doplatil, to když jel za Offrouďákem který to tak trochu nezvládl. Tím že bylo dodrženo pořadí a pořadatelé se snažili uklidit trať po každém karambolu byla z toho sice lotérka, ale myslím že čestná. Někdo měl trať čistou, před někým se tahalo auto z pangejtu, někdo zase srazil barel s vodou, co se dá dělat. Za sebe mohu říci, že neděli už pár jezdců kolem mne spíš jen protrpělo, ale zajisté jen s ohledem na úmorné chladno a větrno. I když jsem byl veřejně vyhlášen za pitomce, věřím, že těch pár lidí kterým se mi podařilo během víkendu pomoci to ocenili a přeji všem nádherné další závody. Hlavně, že se nikdo ze závodníků nezranil. Sportu zdar.
qwert | 15.09.2008 17:30:08
Myslím, že podmínky měli všichni stejné, tudíž nevidím důvod, proč by se mělo něco měnit. To by za chvíli mohl někdo chtít, aby se závody jezdily jen, když je teplo a hezky... ;-)
vik | 15.09.2008 16:09:30
Edo já tě nekritizuji Je mi jesné, že pořádat závod není jednoduché a už vůbec ne v blízkosti, nebo v CHKO to by pak dělal každej
Edda | 15.09.2008 15:51:07
Ono Viktore se to hezky radí. Dokud si nezkusíš jednou udělat závod, tak jako jezdec vůbec nemáš potuchy co je to vyřizovaní, dělání kompromisů apod. Např., že v sezóně nám závody v Krkonoších neumožní.........
Roman L | 15.09.2008 15:38:13
tak to mam radost že bylo vše v pořadku tak jak má být a naší nepřitomností se vubec nic nestalo!!
vik | 15.09.2008 14:38:32
2-3 opravdu klouzala Edo pokud i příští rok tak někdy v létě :)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007