aktualizováno | 26.05.2014 14:17:20 | edda | přečteno: 8728x
EDDA Cup na Korábu, pozvánka

  České mistrovství závodů automobilů do vrchu - Edda cup se o víkendu 31.5.- 1.6. po roce opět vrací do západních Čech , do Kdyně na vrch Koráb. Po dva dny budou na zdejší trati bojovat jezdci Edda cupu o poháry i body do celkového hodnocení.

  V současné době je přihlášeno přes 90 závodníků, mezi nimiž nechybí nikdo ze špiček jednotlivých tříd. Zajímavá trať vždy přiláká i několik hostů, kteří jinak v seriálu pravidelně nestartují. Například se podruhé v seriálu objeví německý jezdec Dietmar Walz, tentokráte by měl startovat s legendárním soutěžním historikem – Oplem Ascona! Svou krásnou Lancii Stratos předvede sběratel italských vozů z Plzně, Gabriel Hadrávek. Do bojů se také zapojí rodina Kovaříků, která nedaleko vlastní pěknou sbírku závodních škodovek a zve účastníky na sobotní, pozávodní prohlídku! / info na ředitelství/. Letos poprvé bude k vidění špičkově zrepasovaná Alpine A110 s Tomášem Cmíralem za volantem. Přijet by měla i soutěžní legenda Pavel Šofr. To spolu se systémem, kterým se závody na Korábu jezdí vyplní oba dny napínavou podívanou. Kdyňský závod do vrchu se jezdí unikátním systémem. Místo obvyklých dvou závodních jízd každý den čeká na závodníky osm závodních jízd, do konečného pořadí se počítají všechny jízdy, závodníci a jejich technika musí tedy kromě rychlosti osvědčit i vytrvalost a spolehlivost.

  Program závodu začne v sobotu ráno v půl deváté tréninkem. První závodní jízda je naplánována na 10 hodin. Po jejím skončení plynule navazují další jízdy, jen v poledne s hodinovou přestávkou na oběd. V neděli dopledne se odjedou dvě závodní jízdy mezi devátou a dvanáctou hodinou. Po jedné hodině odpoledne zakončí celý závodní program závěrečné dvě závodní jízdy. Krátce po dojetí poslední závodní jízdy a sečtení všech časů dojde v prostoru startu k vyhlášení vítězů a předání pohárů nejlepším ve všech vypsaných třídách.

  Závody na Korábu jsou populární nejen mezi jezdci, každý rok je navštíví velké množství diváků. Pořadatelé kladou maximální důraz na jejich bezpečnost. Podél celé trati jsou vytyčeny divácké prostory, jediná místa odkud bude možné sledovat dění na závodní tarti a vyznačeny zakázané prostory. Aby se závodníci mohli plně soustředit na jízdu a boje o setiny sekund společně s pořadateli prosí všechny návštěvníky závodů, aby při jejich sledování nezapomínali na zdravý rozum a bez výhrad respektovali pokyny traťových pořadatelů a chovali se i ohleduplně k přírodě.

  Vstup na závody je zdarma, na místě je také zdarma distribuovaný tištěný průvodce sezónou Edda cupu, který přináší informace o jednotlivých jezdcích a závodních tratích.

Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení závodu, další informace k závodu a Edda cupu najdou zájemci na http://edda.cz/mscrdovrchu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007