aktualizováno | 02.09.2013 22:01:12 | edda | přečteno: 8757x
Pozvánka na ZAV Radotín - Zadní Kopanina
 

ČM ZAV – Edda cup, Radotín – Zadní Kopanina, 7. 9. 2013, pozvánka

 

V sobotu 7. září se uskuteční závod Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu – Edda cupu na trati z Radotína na Zadní Kopaninu. Na trati s motoristickou historiií, v 70. letech minulého století byla součástí Rallye Berounka, v nedávné minulosti Pražského rallysprintu, si nyní dají dostaveníčko vrchaři.

 

O popularitě závodu mezi závodníky svědčí to, že zájemců o start je mnohem více, než je míst ve startovní listině, která je z organizačnívh důvodů omezena na 130 míst. Samotné závodníky a příznivce automobilových závodů tak čekají velmi napínavé závody, na startu nebude chybět nikdo ze špičkových závodníků Edda cupu, např. P. Žáček, M. Černý, M. Čábela, J. Hák, J. Srnský jr., T. Kučera, který bude premiérově startovat se soutěžním speciálem Ford Fiesta R5. V Saxo Cupu bude o vítězství bojovat herec a zkušený jezdec Roman Skamene. Mezi přihlášenými vozy je např. i Porsche 996. Velmi zajímavá a bohatě zastoupená bude kategorie historických automobilů do r.v. 1985. Vedle legendárních stotřicítek budou závodit i Audi Sport Quattro S1, Jaguar XJS, další Porsche 911,Ford Escort Mk.I, ale i raritní automobily jako např. Polonez 2000 Rally či Škoda 200RS.

Závody začínají tréninkovými jízdami v půl deváté ráno, krátce po poledni začne první ze dvou závodních jízd, po jejichž skončení dojde v prostoru depa k vyhlášení vítězů a předání pohárů nejlepším v jednotlivých vypsaných třídách.

Jednak z důvodu bezpečnosti, jednak trať zasahuje do chráněného území čekají diváky přísná opatření. Pořadatelé i závodníci proto prosí všechny návštěvníky, aby se při sledování závodů řídili zdravým rozumem, respektovali bez výhrad traťové komisaře a zdržovali se mimo zakázané prostory. Hlavní divácké místo je u odbočky do lomu. Jen disciplinované chování diváků je zárukou bezproblémového průběhu závodu.

Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuovaná tištěná ročenka s informacemi o jezdcích, tratích a celém Edda cupu. Podrobnější informace, startovní listinu, zvláštní ustanovení a další zajímavosti týkající se nejen radotínského závodu naleznou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007