aktualizováno | 22.10.2012 09:50:30 | edda | přečteno: 7866x
Pozvánka na Rallye Berounka Revival
 

Rallye Berounka Revival 2012

Svátek příznivců nedávné historie automobilového sportu.

 O posledním říjnovém víkendu se uskuteční již 3. ročník Rallye Berounka Revival. Jedná se o společensko –sportovní akci určenou hlavně pro bývalé automobilové závodníky a závodní a sportovní vozy do roku výroby 1985. Akce má svá vlastní pravidla, nejedná se o závod, ale o mototuristickou jízdu podle itineráře stanoveným jízdním průměrem a podle pravidel silničního provozu. Hlavně pro zábavu a připomenutí dob, kdy účastníci aktivně závodili, jsou na trati zařazeny tzv. Show section, uzavřené bezpečné úseky, kde mohou posádky bez obav, že by někoho ohrozily, předvést něco ze svého umění. Letos to bude zejména v sobotu dvakrát na motokárové dráze v Písku. V neděli pak v lomu Lašovice.

 Za dobu pořádání si revivaly získaly řadu příznivců, o velkém zájmu zúčastnit se svědčí dlouho před startem zaplněná startovní listina s více než stovkou posádek, počet startujících je z organizačních důvodů omezen, zájemců o start je mnohem víc, než mohou organizátoři zvládnout. Příznivci a znalci historie automobilového sportu u nás ve startovní listině najdou mnoho velmi známých jmen, řadu bývalých vynikajících továrních jezdců Škody, V. Blahnu, M. Zapadla, V. Bergera, mnoho držitelů mistrovských titulů P. Šofra, J. Rajchmana, J. Macha, M. Čáslavku, J. Vovse a spoustu dalších. Na startu se objeví vedle bývalých závodníků i současní, jako např. P. Vojáček, V. Liška, M. Jerman. Zajímavostí bude i start prezidentské kandidátky J. Bobošíkové. I když se jedná už o páté setkání typu revival, přesto se na trati objeví za volantem „ nováčci“ z řad legend českého autosportu. Bude to například Jiří Boček, bývalý skvělý soutěžák, či Jiří Moskal, známý světoběžník a všeuměl. Také s radostí přivítáme ze slavného formulové rodu Lubomíra Plačka, několikanásobného mistra ČR a to jak na okruzích, tak vrchách..

 Mimo osobností motoristického sportu je RBR pestrou přehlídkou automobilové techniky. Samozřejmostí je celá paleta závodních a sportovních škodovek, vedle nich startují Alfy Romeo, BMW, Fordy Escort a Sierra, Mini Coopery, Porsche, ale i Lady, Wartburgy, Trabanty, jedna polská posádka přijede s Polonezem a další a další značky a typy známé z automobilového sportu.

 Jízda podle itineráře odstartuje v sobotu v 9 hodin v radotínském učilišti, kde má díky vstřícnému postoji pana ředitele již tradičně zázemí, a posádky se vydají na první etapu, která skončí v Písku. V druhé etapě z Písku vyrazí na Starou Živohošť, kde pestrobarevná karavana přenocuje. Za sobotu účastníci absolvují pět Show section. V neděli všechny čeká závěrečná etapa ze Živohošti do cíle v Radotíně se dvěma Show section. Celkem posádky absolvují 397 kilometrů.

 Samotná jízda snad ani není to hlavní, co jezdce láká k účasti. Setkání s kamarády, týmovými kolegy, soupeři a vzpomínání na doby, kdy aktéři bojovali o vavříny na rychlostních zkouškách, okruzích a tratích u nás i ve světě je to, proč se tak rádi na revivaly vracejí.

Zájemci naleznou podrobnější informace, startovní listinu a další zajímavosti na www.edda.cz/mscrdovrchu

 

Jarda Malík

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007